Vertaistukea

Siirry alas

Vertaistukea Empty Vertaistukea

Viesti kirjoittaja Admin To 31 Tammi 2019, 14:35

Foorumin tarkoituksena on tarjota kirjoitusalusta vertaistuen hakemiseen ja tarjoamiseen pelkän kirjoittamisen ja purnaamisen ohella.

Tarkoituksena on lisäksi delegoida hommaa muille, joilla kysymyksiä ja tietoa riittää.

Kroonisesti sairaana minulla ei ole kapasiteettia juuri mihinkään ylimääräiseen stressin ollessa pahinta sairastelussa, jossa joutuu kärsimään ja kärvistelemään kaiken lääketieteellisen avun ulkopuolella.

Kroonisen poskiontelontulehduksen ja sieni-infektion lisäksi punkinpurema vuonna 2012 laukaisi minussa taudin, joka hallitsee elämääni ja pääsee tämän tästä niskan päälle varsinkin stressin seurauksena.

Tätä kirjoittaessani 31.1.2019 takana on juuri sellainen yö. Stressi aukaisi taas Pandoran lippaan tuttuine oireineen: Kainalot hikoavat, vatsa turpoaa vatsahapoista, reidet alkavat täristä ja jäytää ja reisilihakset kiristellä luusäryn kera, joka on pirullisinta, jonka lisäksi keuhkot, otsa- ja poskiontelot alkavat tuottaa limaa, jota saa kakoa pitkään pois ja puhallella pulloon. Terveellä stressi ei aiheuta mitään tällaisia reaktioita, mutta sairaalla se päästää kaikki taudit pintaan lamaamalla immuunipuolustuksen, ja oireista toipuminen kestää pitkään stressin pilatessa ja lyhentäessä ensin yhden yön unet univajeenkin heikentäessä immuunipuolustusta. Kyseessä on siis karsea tuplavaikutus: stressi lamaa immuunipuolustusta, jota univajekin heikentää, josta toipuminen kestää sairaalla pitkään. Parhaillaan tätä kirjoittaessani reiteni kiristelevät kannettavan tietokoneen alla edelleen, jalkateräni ovat villasukkien alla ihan kohmeessa lapsuudesta asti potemani Raynaudin oireyhtymänkin pahentuessa stressistä, vaikka istun sängyssä villapeittojen alla.
Admin
Admin
sanasinko

Viestien lukumäärä : 639
Join date : 17.05.2012

https://web.archive.org/web/20161008123134/http://sanasinko.net/

Takaisin alkuun Siirry alas

Vertaistukea Empty Vs: Vertaistukea

Viesti kirjoittaja Admin Pe 01 Helmi 2019, 09:39

Admin kirjoitti:Tätä kirjoittaessani 31.1.2019 takana on juuri sellainen yö. Stressi aukaisi taas Pandoran lippaan tuttuine oireineen: Kainalot hikoavat, vatsa turpoaa vatsahapoista, reidet alkavat täristä ja jäytää ja reisilihakset kiristellä luusäryn kera, joka on pirullisinta, jonka lisäksi keuhkot, otsa- ja poskiontelot alkavat tuottaa limaa, jota saa kakoa pitkään pois ja puhallella pulloon. Terveellä stressi ei aiheuta mitään tällaisia reaktioita, mutta sairaalla se päästää kaikki taudit pintaan lamaamalla immuunipuolustuksen, ja oireista toipuminen kestää pitkään stressin pilatessa ja lyhentäessä ensin yhden yön unet univajeenkin heikentäessä immuunipuolustusta. Kyseessä on siis karsea tuplavaikutus: stressi lamaa immuunipuolustusta, jota univajekin heikentää, josta toipuminen kestää sairaalla pitkään. Parhaillaan tätä kirjoittaessani reiteni kiristelevät kannettavan tietokoneen alla edelleen, jalkateräni ovat villasukkien alla ihan kohmeessa lapsuudesta asti potemani Raynaudin oireyhtymänkin pahentuessa stressistä, vaikka istun sängyssä villapeittojen alla.

Jos jaksaisin, voisin lisätä edelle ja muuallekin linkkejä, joiden penkominen vie eri arkistoista vaan hirveästi aikaa.

Eipä tässä muuta kuin, että takana on toinenkin valvottu yö etenkin vatsan vaivattua nyt, jonka takia nousin istualleni tekemään rästihommia, joita piisaa. Aamusivujen oikolukeminen ei ole kaikkein houkuttelevinta, muttei pino ohene ilman sitä, jonka lisäksi mieleeni palautui juuri sopivasti liian monta tärkeää asiaa unohtuakseen muuten. Kiitin Luojaani, etten ollut oikolukenut noita joulukuun aamusivuja aiemmin, sillä siitä huolimatta, että on sairas, pitäisi jaksaa taistella ja yrittää pitää puolensa niskan päällä istujia vastaan.

Huomasin eilen, että suuhuni oli tullut afta taas. Se tulee yleensä aina stressin jälkeen, kun sellaisen on vaivoikseen saanut.
Admin
Admin
sanasinko

Viestien lukumäärä : 639
Join date : 17.05.2012

https://web.archive.org/web/20161008123134/http://sanasinko.net/

Takaisin alkuun Siirry alas

Takaisin alkuun

- Similar topics

 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa