Sisäilma-, hometalo- tai homesairaudesta puhumiselle ei muka lääketieteellisiä perusteita Suomessa!

Siirry alas

Sisäilma-, hometalo- tai homesairaudesta puhumiselle ei muka lääketieteellisiä perusteita Suomessa! Empty Sisäilma-, hometalo- tai homesairaudesta puhumiselle ei muka lääketieteellisiä perusteita Suomessa!

Viesti kirjoittaja Admin La 22 Elo 2020, 04:29

Mitäs mieltä homesairaat olette tuosta https://tinyurl.com/y56upxsz sonnasta, josta sain vihiä tuolta, missä juttu https://tinyurl.com/yya8tehy on laitettu maksumuurin taakse!

- Ei ihmekään, ettei Suomessa saa mitään apua idioottien ollessa vallassa!

Tuolta https://tinyurl.com/yyou3a93 voitte lukea koko vähättelyn ja pöyristyttävän teilaamisen kokonaisuudessaan.[ https://keskustelu.suomi24.fi/t/16527884/sisailma--hometalo--tai-homesairaudesta-puhumiselle-ei-muka-laaketieteellisia-perusteita-suomessa!
https://tinyurl.com/yxnvm34t ]
Admin
Admin
sanasinko

Viestien lukumäärä : 639
Join date : 17.05.2012

https://web.archive.org/web/20161008123134/http://sanasinko.net/

Takaisin alkuun Siirry alas

Sisäilma-, hometalo- tai homesairaudesta puhumiselle ei muka lääketieteellisiä perusteita Suomessa! Empty Vs: Sisäilma-, hometalo- tai homesairaudesta puhumiselle ei muka lääketieteellisiä perusteita Suomessa!

Viesti kirjoittaja Admin Ke 26 Elo 2020, 02:10

"Hyvä ja selkeyttävä linjaus, ettei puhuta virallisesti enää sisäilmasairauksista, kun ei sellaisten olemassa oloa ole pystytty osoittamaan ja on varsin epämääräinen ilmaisu."

- Höpön löpön! Sisäilmasairaus on osuva kansankielinen termi, jonka käyttöä ei kannata eikä pidäkään lopettaa joidenkin sairaita halveksivien suomettuneiden puoskareiden takia, jotka elävät omassa norsunluutornissaan kaukana todellisuudesta seuraamatta maailmanmenoa https://tinyurl.com/yy3yfox4 yhtään.

"Ainoastaan astman synnyn osaltahan on tieteellistä näyttöä, että laajat kosteusvauriot voivat lisätä astmariskiä. Ei toki kovin merkittävästi."

- Voi hyvää päivää ja oikein hellan lettusta sentään, kun olen kirjannut Sanasinkoonkin näitä sairauksia jo vuonna 2013 ja vieläpä WHO:n paketista olematta ainoa:

https://tinyurl.com/y4swca7j

"Sisäilmasto-oireita toki voi saada ja niitä pitää selvitellä ja etsiä syytä niihin ja tehdä tarvittavia korjauksia sisäilmastoon. Toki aina ei mitään vikaa rakennuksessa ole ja taustalla voi olla esimerkiksi ympäristöyliherkkyyttä."

- Tjoo, sitä ollaan pihalla kuin lumiukot ja liuettu kokonaan pois, tai menty perse edellä puuhun niin, että ollaan tiputtu alas ja päähän on tullut vähän pipi, niin ei ymmärrä enää mitään. Suosittelen varhaiseläkettä ja leppoisia eläkepäiviä kaukana homeasunnoista.

Oikeasti oikeassa elämässä homesairaiden, borrelioosin uhrien ja muiden kroonisesti sairaiden elämä on suomettuneessa Suomessa hirveän hankalaa, kun tarjolla ei ole https://tinyurl.com/slqz4p4 edes oikeita lääkkeitä sairauksiinsa. Kun valmiita ei saa, omat lääkkeetkin on pitänyt alkaa valmistaa itse yrittäessään kerätä voimia siihen ja odottaessaan neuvoja https://tinyurl.com/y7l56ly3 turhaan.

Onhan se tietty hidasta ja työlästä, kun omaa borrelioosilääkettäänkin pitää uuttaa ja pullottaa kaksi vuorokautta.

Yhtä laillahan se lääkäreiden väärä punkkiprofeettakin https://tinyurl.com/yyfcr82f on tipahtanut https://tinyurl.com/yyazgn66 kelkastaan vähätellessään https://goo.gl/tyxx5k kaikkea.

Mitä otsaontelon kirvelyyn https://tinyurl.com/y7l56ly3 tulee, saatuani tilattua kotiin ksylitolijauhetta, omien nenätippojen valmistamisesta ei meinannut tulla mitään ollessani yksinkertaisesti niin loppu jatkuvasta häslingistä ja itseni hoitamisesta homeuran myötä, joka käynnistyi vuonna 2008 homeasuntoon muutosta. Ajan kanssa on tullut tilattua ripotellen kolloidista hopeaa, kolloidista sinkkiä jne. jäädessään sitten jonnekin hyllylle lojumaan. Mutta nyt 25. elokuuta tapahtui se ihme, että borrelioosilääkkeen valmistuksen ollessa kesken aloin kuumentaa liedellä nenätippoja, joihin pistin lorauksen sitä ja lorauksen tätä, tuloksen ollessa vielä mysteeri laitettuani pullottamani tipat vasta jääkaappiin säilytykseen. Jotain kuitenkin testasin oltuani väsymyksestä kai niin sairas, että se vastasi luovaa humalatilaa: tipautin Nasopuren muovisen pullon pohjalle vähän ksylitolijauhetta, ruokasoodaa ja merisuolaa, kaataen pulloon sitten aimoannoksen kolloidista sinkkiä ja hopeaakin lorauksen (jos oikein muistan) ja päälle kiehuvaa vettä ja tilkkasen keittelemääni, ylijäänyttä nenätippauutosta. Seoksen oltua sopivan haaleaa sitten, ei kun nokkaansa huuhtelemaan kuukausien tauon jälkeen sillä kolloidisella sinkkiliuoksella lisukkeineen.

Ainakin merisuolan ja ruokasoodan määrä olivat kohdillaan, sillä limakalvot eivät kirvelleet yhtään. Sitten kun homma oli valmis ja olin niistänyt nenääni hartaasti ja pitkään, ihmettelin vaan mentyäni hengittämään parvekkeelle raikasta ulkoilmaa, miksi kaikkialla haisi aivan kuin vastapesty mattopyykki. Oliko jossain pesty mattoja vai oliko se nokkani vaan, jossa tuoksui vähän metalliselle myös (arvatenkin kolloidisen sinkin ja hopean jäljiltä). Ainakaan poikani ei ollut haistanut mattopyykkiä missään, eli se oli vaan nokkani, joka haisi pesun jäljiltä.


- Lainauksena tuolta https://tinyurl.com/y5jzlxvz vastattuani kai jollekin lääkärille tai muulle vähättelevälle asiantuntijalle.
Admin
Admin
sanasinko

Viestien lukumäärä : 639
Join date : 17.05.2012

https://web.archive.org/web/20161008123134/http://sanasinko.net/

Takaisin alkuun Siirry alas

Sisäilma-, hometalo- tai homesairaudesta puhumiselle ei muka lääketieteellisiä perusteita Suomessa! Empty Vs: Sisäilma-, hometalo- tai homesairaudesta puhumiselle ei muka lääketieteellisiä perusteita Suomessa!

Viesti kirjoittaja Admin Pe 28 Elo 2020, 23:18

Tässä vähän kunnianloukkauksesta https://tinyurl.com/y5m8ybfz asiaa, jos anonyymiä sattuisi nyt hirveästi sattumaan, kritiikki meinaan, ihmisten kärsiessä Suomessa ihan tarpeeksi jo heitteillejätöstä ja puoskaroinnista:

"Kunnianloukkauksena ei myöskään pidetä yleiseltä kannalta merkittävän asian käsittelemiseksi esitettyä ilmaisua, jos sen esittäminen, huomioon ottaen sen sisältö, toisten oikeudet ja muut olosuhteet, ei selvästi ylitä sitä, mitä voidaan pitää hyväksyttävänä."

- Ja aijai sentään, kun kaiken lässytyksen jälkeen, jossa parainta on vain terävät kommentit typerien uutisten https://tinyurl.com/y424bu5o jälkeen, pääsee lukemaan tuolta netistä jotain sellaista kritiikkiä kuin https://tinyurl.com/y5ekamlk tämä:

"The presence of toxic indoor molds with accompanying bacterial growth is clearly detrimental to human health. The pathophysiological and toxicological effects of toxins and structural components of molds and bacteria have been clarified in experiments conducted in tissue culture and animals, and there is convincing epidemiologic evidence; nonetheless their implications for human health are either ignored or denied, at least in Finland. --"

Siinä alkusoittoa jo entuudestaan https://tinyurl.com/qtucypj tutun Tamara Tuumisen ja Kyösti Rinteen artikkelille ryppäässä, jossa on https://tinyurl.com/yxh5rc2h neljä muutakin homeisiin liittyvää tutkimusartikkelia parin saksalaismiehen moittiessa vaan Tuumisen & Rinteen artikkelissa jotain ladellen vieläpä perään tämän:

"In addition, the alleged denial of mold-related illness in Finland ignores the existing literature. It is well accepted in Finland that indoor air problems are in many cases related to moisture and mold damage in structures and can cause diverse health symptoms (15). Nordic countries and especially Finland have a long tradition in public health research on mold and dampness (16–18). Standardized moisture performance assessments were already established in the 1990s and widely used (19)."

Ulkomaille ei ole nähtävästi vielä kantautunut viimeaikaiset tiedot siitä, missä Suomessa mennään, kun homeista sairastuminenkin on leimattu pelkäksi "toiminnalliseksi häiriöksi" https://tinyurl.com/y6yhfetu monen muun sairauden ohella terveydenhuollossa, jossa on kielletty https://tinyurl.com/yyagoaxj jopa käyttämästä termejä sisäilmasairaus, hometalosairaus ja homesairaus.

- Saas nähdä, kuinka kauan suomalaiset pilvilinnojen rakentelijat voivat elää omissa todellisuuden vastaisissa teorioissaan ottamatta ollenkaan huomioon maailmanlaajuista https://goo.gl/89jtvs uutispommia huhtikuussa 2018 siitä, miten "Yli puolet ihmisestä on jotain muuta kuin ihmissolukkoa. Tutkijoiden mukaan ihmissoluja on nimittäin vain 43 prosenttia kehon kaikista soluista." Iltalehdessä https://tinyurl.com/y48hal8c oltiin sentään niin ajan tasalla, että tänne koto-Suomeenkin saatiin mullistava tietoisku heti tuoreeltaan eikä vasta parinkymmenen vuoden päästä.

Sanojen käytön tukahduttamisen sijaan terminologiaa pitäisi päinvastoin laajentaa niin, että sanoista tarkoituksella tai tahattomasti tiputettu sieni-sana lisättäisiin mukaan niin, että homesairaudesta alettaisiin käyttää termiä homesienisairaus, ihmisten sairastuessa homesienistä terveydelle vaarallisessa homesienitalossa.

+ + +

Kirjoitin edellisen 27.8.2020 vastaisena yönä joutuessani luovuttamaan sitten liian väsyneenä aamun alkaessa jo koittaa, joka on jatkuvana ongelmana, kun kirjoittamiseen ja tutkimiseen menee niin paljon aikaa. Päätin jo aamusivujenkin osalta kirjausten jäädessä kesken, että on parasta mennä nukkumaan välillä ja jatkettava vasta seuraavana päivänä, kun kirjoitusjälkikin on myöhään aamuyön tunteina niin karseaa ja täynnä sotkuja ja ajatus katkeilee ja takkuaa niin, että sisältökin on nukahtamispisteessä surkeaa ja latteaa.

Mitä artikkeliryppääseen edellä https://tinyurl.com/yxh5rc2h tulee, myös Taija Liisa Sompin https://tinyurl.com/y4xrducq tutkimusartikkeli on mielenkiintoista luettavaa:

"Long-term exposure to molds in water-damaged buildings (WDB) has been associated with numerous health problems including allergic airway symptoms (1–3), fungal sinusitis (1, 2, 4), abnormalities in T and B cells (5–7), infection sensitivity (6, 8), asthma (9–11), respiratory infections (3, 11, 12), central and peripheral neuropathy and polyendocrinopathy (8), neurologic symptoms (1, 4, 13), neuropsychological cognitive dysfunction (CD) (14–16), neuropsychiatric symptoms (3, 14, 17), and chronic fatigue (CF) (6, 14, 18). It is now well established that mold and mycotoxins are important constituents of the milieu in WDB and that they can provoke a huge spectrum of illnesses (3, 8, 12, 15, 18–37).

Exposure to volatile organic compounds including metabolites produced by toxigenic fungi, some of which are inflammatory agents, can lead to a deficiency or imbalance of many hormones, such as insufficient amounts of the active form of thyroid hormone, commonly abbreviated to T3 hormone (38, 39)."[ https://keskustelu.suomi24.fi/t/16527884/sisailma--hometalo--tai-homesairaudesta-puhumiselle-ei-muka-laaketieteellisia-perusteita-suomessa!#comment-103920202
https://tinyurl.com/y2ddm87f ]
Admin
Admin
sanasinko

Viestien lukumäärä : 639
Join date : 17.05.2012

https://web.archive.org/web/20161008123134/http://sanasinko.net/

Takaisin alkuun Siirry alas

Sisäilma-, hometalo- tai homesairaudesta puhumiselle ei muka lääketieteellisiä perusteita Suomessa! Empty Vs: Sisäilma-, hometalo- tai homesairaudesta puhumiselle ei muka lääketieteellisiä perusteita Suomessa!

Viesti kirjoittaja Sponsored content


Sponsored content


Takaisin alkuun Siirry alas

Takaisin alkuun

- Similar topics

 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa